Fuldkornspølsehorn
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Giv pølsehornene lidt mere smag og bid med denne variant. Disse grove pølsehorn er bagt med fuldkornsmel og trillet i blandede frø og kerner. Tag børnene med i køkkenet og lad dem vælge, hvad der skal på. Fuldkornspølsehornene passer godt til madpakken eller til en udflugt. Bemærk at du kan skifte ingredienserne ud, så brug blot den type grove mel, mejeri og kerner, du har på hylderne. Hjemmelavede pølsehorn er et hit for både store og små.
Ingredienser
Dej til fuldkornspølsehorn
40 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 dl
Kærnemælk, A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
|
|
150 g
Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
Fuldkornspølsehorn
8
Wienerpølser
|
|
---|---|
ca. 1 dl
Tomatketchup
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
2 dl
Blandede kerner og frø fx solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og hørfrø
|
Sådan gør du
Dej til fuldkornspølsehorn
Fuldkornspølsehorn
Flæk de halve pølser, så du bruger 4 pølser i stedet for 8.
I stedet for ketchup kan du bruge tomatpure eller sennep.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16179 kJ / 3867 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1046 kJ / 250 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 13,6 % | 8,4 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 21,7 g |
Fedt: | 51,2 % | 14,5 g |
Relateret video
Fuldkornspølsehorn