Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade
45 min
•
Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er nem aftensmad, og følger du opskriften her så er du sikker på at torskerognen bliver, som den skal være. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn fra januar til april, hvor den har sæson.
Ingredienser
Torskerogn
2 liter
Vand
|
|
---|---|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
500 g
Frisk torskerogn (bukser)
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
Rodfrugt-remoulade
250 g
Creme fraiche 18%
|
|
---|---|
2
Æggeblommer
|
|
2 spsk
Ravigottesauce
|
|
½ dl
Krydderurter fx. dild, persille, estragon, purløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
2
Persillerødder i små tern (ca. 250 g)
|
|
2
Pastinakker i små tern (ca. 250 g)
|
|
1
Finthakket løg (ca. 50 g)
|
|
100 g
Syltede agurker i små tern
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
|
---|---|
100 g
Feldsalat
|
|
Citroner (usprøjtede) i både
|
Sådan gør du
Torskerogn
Rodfrugt-remoulade
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10336 kJ / 2470 kcal
Næringsindhold pr. 100g
181 kJ / 43 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 25,2 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 43,4 % | 4,6 g |
Fedt: | 31,4 % | 1,5 g |
Relateret video
Sådan koger du frisk torskerogn.