Frikadeller af kylling med kulørt salat
Her er en dejlig opskrift på frikadeller med kylling. Farsen giver 12 frikadeller, men I kan også lave den til 4 store frikadeller, eller små farsbrød, om du vil. Kyllingefrikadellerne har en frisk smag fra citron og hytteost. Den kulørte salat er en rissalat, fyldt med saftige grøntsager og smag fra mere citron, olivenolie og mynte. Så stemningen er slået an til at drømme sig syd på, måske Grækenland, Spanien eller Italien.
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
300 g
Hakket kyllingekød
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Hytteost
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Rasp
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
Kulørt salat
2
Agurker (ca. 600 g)
|
|
---|---|
5 dl
Kolde, kogte ris (af ca. 2 dl rå ris)
|
|
¾ liter
Fintstrimlet romainesalat
|
|
250 g
Cocktailtomater i tern
|
|
2
Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 spsk
Hakkede mynteblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
150 g
Tyrkiske brød eller naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
Kulørt salat
Lav dobbelt portion af den kulørte salat og server den dagen efter som fyld i lune pitabrød. Server med en dressing af yoghurt smagt til med hvidløg, salt og peber. Suppler for eksempel med syltede røde peberfrugter eller artiskokhjerter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6358 kJ / 1520 kcal
Næringsindhold pr. 100g
298 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 30,3 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 32,4 % | 5,7 g |
Fedt: | 37,3 % | 3 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.