Frikadeller
Frikadeller er altid et hit! Denne nemme opskrift på hjemmelavede frikadeller er helt klassisk og giver ca. 14 lækre og saftige frikadeller. Disse frikadeller med havregryn er er de gode gammeldags frikadeller, som du kan variere efter lyst, smag og sæson. Frikadellefars kan også formes og steges som en stor pandefrikadelle, koges til kødboller eller steges i ovn eller på pande. Lav en stor portion fars, nu du er i gang - det er dejligt at have en færdig frikadelle i fryseren.
Ingredienser
Frikadeller
600 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1½ tsk
Fint salt
|
|
2
Finthakket eller revet løg (ca. 150 g)
|
|
2
Æg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Mælk
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
50 g
Smør til stegning
|
---|
Sådan gør du
Frikadeller
Frikadellerne kan også steges i ovnen: Form frikadeller af farsen og læg dem på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne midt i ovnen i ca. 15-18 min. ved 250° - traditionel ovn. Vend dem efter halvdelen af tiden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6637 kJ / 1586 kcal
Næringsindhold pr. 100g
576 kJ / 138 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 39,2 % | 13,3 g |
Kulhydrat: | 12,1 % | 4,1 g |
Fedt: | 48,7 % | 7,6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.