Forloren hare
Forloren hare er klassisk dansk mad, når det er bedst. Det er som titlen antyder ikke harekød, men en fars af hakket gris/kalv - omviklet med bacon, der giver den dejlige smag på "haren". Saucen er smagt til med ribsgelé og er en lidt lettere version med madlavningsfløde. Server kogte kartofler, grøntsager og ekstra ribsgelé til. Prøv denne nemme opskrift på forloren hare næste gang du har lyst til en klassiker med sauce og kartofler.
Ingredienser
Forloren hare
400 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
125 g
Bacon i skiver
|
|
2½ dl
Mælk
|
Sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 spsk
Ribsgelé
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
|
---|---|
600 g
Dampede blandede grøntsager, fx broccoli og grønne bønner
|
|
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Forloren hare
Sauce
Lav dobbelt portions fars og steg frikadeller af den ene portion. Kog ekstra kartofler - så kan du bruge til kartoffelsalat eller brasede kartofler i morgen. Server en frisk salat til - evt. med rester af de kogte bønner i.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10785 kJ / 2578 kcal
Næringsindhold pr. 100g
386 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 27,5 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 39,3 % | 8,9 g |
Fedt: | 33,2 % | 3,5 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.