Forårsruller
Klassiske dybstegte forårsruller - her en opskrift med oksekød, hvidkål og gulerod. Forårsruller er slet ikke så vanskelige at håndtere - prøv selv med disse hjemmelavede forårsruller. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er i gang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne bliver dybstegt i olie, men de kan også ovnsteges. Server forårsrullerne med sød chilisauce.
Ingredienser
Forårsruller - ca. 20 stk.
2 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
400 g
Fintsnittet hvidkål
|
|
150 g
Revet gulerødder
|
|
4 spsk
Østerssauce
|
|
3 spsk
Sojasauce
|
20 plader
Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
|
---|
"Lim" til at lukke forårsrullerne
2 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2 spsk
Vand
|
Dybstegning
½ liter
Rapsolie
|
---|
Tilbehør
1 dl
Sød chilisauce
|
---|
Sådan gør du
Forårsruller
Sådan samler du forårsrullerne
Dybstegning
Forårsrullerne kan steges i ovnen. Pensl dem med olie og steg dem ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min.
Hvis ikke du har et termometer, kan du teste oliens temperatur ved at stege en bid lyst brød. Alternativt stikke et grillspyd eller en tandstik af træ i olien. Det skal syde omkring brødet/træet, når det kommer i olien.
Forårsrullerne kan fryses rå. Dybsteg forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24124 kJ / 5766 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1238 kJ / 296 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 6,1 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 18,2 % | 13,3 g |
Fedt: | 75,7 % | 25,3 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.