Fødselsdagsboller
Vores klassiske og meget populære fødselsdagsboller er luftige og lette. Fødselsdagsbollerne er rige på smør, hvilket gør dem bløde og lækre - og giver dem den helt rette konsistens og smag. Boller med smør er et must for mange til fødselsdag og disse er fødselsdagsboller er oplagte til hygge med en god kop varm chokolade. Vi kan også kalde disse luftige boller for teboller eller bamseboller - kært barn har mange navne :)
Ingredienser
Fødselsdagsboller
150 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
Pensling
Æg
|
---|
Sådan gør du
Fødselsdagsboller
Hvis du vil lave flere boller, kan du sagtens det. Men bag kun 1 plade boller ad gangen i ovnen, da det giver det bedste resultat.
Måske synes du at bollerne skal være større for at de berettiger til navnet Bamseboller eller Teboller? Så former du blot dejen til 8 boller i stedet for 12. VIl du bage kakaoboller, så udskifter du blot mælken med kakaomælk - det giver bollerne en let smag og farve af kakao.
Du kan sagtens bage dine fødselsdagsboller flere dage i forvejen. Kom de nybagte, afkølede boller i fryseren. Tag bollerne direkte fra fryseren og ind i en kold ovn på dagen. Lun fødselsdagsbollerne ved 200° (traditionel ovn) i ca. 15 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12961 kJ / 3098 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1276 kJ / 305 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,4 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 54,7 % | 41 g |
Fedt: | 37,9 % | 13,1 g |