Focaccia med rosmarin
Dette fuldkornsfocaccia med rosmarin er tæt på det perfekte brød, hvis du gerne vil sprede duften af friskbagt brød i dit køkken, men bliver nervøs ved tanken om avancerede ælte- og foldeteknikker. Dejen skal nemlig ikke æltes. Du rører dejen sammen og lader den koldhæve i det fad, du vil bage det i. Focaccia med rosmarin er et virkelig alsidigt brød med rigtig god holdbarhed. Du kan spise det friskbagt til din aftensmad eller frokost, næste dag kan du lave en lækker sandwich af det, og når det efter et par dage er blevet tørt kan du lave croutoner til din salat af resten. Opskriften her er med oliven og rosmarin, men du kan sagtens komme noget andet på toppen, hvis du har lyst til det - det kunne være små tomater, en anden krydderurt, ost eller noget helt tredje.
Ingredienser
Dag 1
5 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
6 g
Gær
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
100 g
Fuldkornsspeltmel eller anden fuldkornshvede
|
|
100 g
Revet squash
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
550 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
5 spsk
Olivenolie - til fadet
|
Dag 2
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
75 g
Sorte oliven i halve
|
|
4
Rosmarinkviste
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Toppingen kan varieres med forskellige krydderurter, tomater og/eller revet ost. Desuden kan udskifte fuldkornsspeltmel med andre meltyper, dog ikke rugmel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13389 kJ / 3200 kcal
Næringsindhold pr. 100g
910 kJ / 218 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 10,9 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 58,3 % | 31,3 g |
Fedt: | 30,8 % | 7,6 g |