Focaccia brød
Focaccia brød skal være saftigt og fyldt med sprød skorpe. Her får du opskriften på et klassisk focaccia brød som kan bages på dagen. Det er toppet med rosmarin, olivenolie og flagesalt og er skønt som det er når det er nybagt- sprødt og lækkert. Focaccia brød er oplagt på en buffet, som sandwichbrød eller som tilbehør til en varm ret. Der findes mange måder at bage focaccia brød på - denne opskrift er nem og hurtig, da dejen til focaccia brødet skal hæve kort tid. Hvis du rører dejen til focaccia brødet sammen dagen før, lader den koldhæve natten over, så får du et endnu mere lækkert focaccia brød fyldt med skønne lufthuller og en sej krumme.
Ingredienser
Focaccia-dej
25 g
Gær
|
|
---|---|
5 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
675 g
Hvedemel
|
|
5 spsk
Olivenolie til bradepanden
|
Topping
½ dl
Olivenolie
|
|
---|---|
1 dl
Plukkede rosmarinkviste
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Focaccia-dej
Et focaccia brød kan toppes med andre friske krydderurter eller løg i både, oliven, kartoffel og ost, fx revet ost, parmesan eller salatost.
Du kan forberede dejen til focacciabrødet dagen før. Så bliver brødet endnu mere lækkert og fyldt med skønne lufthuller. Reducer gærmængden til 10 g og stil bradepanden med dejen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15485 kJ / 3701 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1117 kJ / 267 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,7 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 54,6 % | 35,9 g |
Fedt: | 38,7 % | 11,7 g |
Se hvordan du laver focaccia brød her. Focaccia brød stammer fra Italien og i familie med pizza. Dette klassiske focaccia brød er toppet med rosmarin, olie og flagesalt og er skønt som det er - nybagt, sprødt og lækkert. Focacciabrød er oplagt på en buffet, på ostebordet eller som tilbehør til en varm ret.