Flæskestegssovs
20 min
•
&format=webp)
Flæskestegssovs - eller brun sovs, er en del af det lækre ved en traditionel flæskesteg, som mange børn og voksne nyder at sætte tænderne i.
Ingredienser
Flæskestegssovs
3 dl
Siet og skummet stegesky fra en flæskesteg
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Kulør
|
Sådan gør du
Flæskestegssovs
Du skummer stegeskyen ved forsigtigt at trække en spiseske hen over overfladen på skyen. Hvis du lader stegeskyen køle lidt af, bliver det nemmere. Har du god tid og kan lade skyen blive iskold, er det endnu nemmere, fordi fedtet bliver stift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1738 kJ / 415 kcal
Næringsindhold pr. 100g
451 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 6,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 15,4 % | 4,1 g |
Fedt: | 77,7 % | 9,5 g |
