Fiskefrikadeller
30 min
Fryseegnet
•
Fiskefrikadeller er en familiefavorit hos de fleste. Her er en klassisk udgave af hjemmelavede fiskefrikadeller med hvid fisk, hvor vi har tilføjet krydderurter og citronskal - bare fordi det smager virkelig godt. Fiskedunserne kan spises både kolde og varme, og du kan fryse dem og bruge dem fx i madpakken.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
400 g
Torskefilet eller mørksejfilet
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Finthakkede krydderurter, fx dild, persille eller estragon
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
25 g
Smør
|
|
1½ spsk
Smagsneutral olie
|
Sådan gør du
Du kan bruge de krydderurter, du foretrækker. Du kan også erstatte ¼ af den hvide fisk med fersk laks i tern eller revne gulerødder. Hvis ikke du har tid til at røre din egen fars, kan du købe den færdige udgave hos din fiskemand og selv røre krydderurter og citronskal i.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4658 kJ / 1113 kcal
Næringsindhold pr. 100g
736 kJ / 176 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 30 % | 13 g |
Kulhydrat: | 13,4 % | 5,8 g |
Fedt: | 56,6 % | 11,3 g |