Fish and chips
1 time
•
Prøv at lave den engelske klassiker "Fish and chips". Hjemmelavede pommes frites med et dryp eddike serveret med friteret frisk fisk og sauce tartar. Det er virkelig godt!
Ingredienser
Sauce tartar
1 dl
Fraiche
|
|
---|---|
1
Hakket, hårdkogt æg
|
|
3
Syltede agurker
|
|
2 spsk
Grofthakkede kapers
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pommes frites
500 g
Skrubbede bagekartofler
|
|
---|---|
1 liter
Smagsneutral olie
|
|
Flagesalt
|
Friteret torsk
1 dl
Hvedemel
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
200 g
Torskefilet eller lyssejfilet uden skind
|
---|
Tilbehør
1
Citron (usprøjtet) i både
|
|
---|---|
Eddike, fx malteddike
|
Sådan gør du
Sauce tartar
Pommes frites
Friteret torsk
Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
38724 kJ / 9255 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1733 kJ / 414 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 3,1 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 7,1 % | 7,3 g |
Fedt: | 89,8 % | 42 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.