Fastelavnsboller med solbær
Nemme og lækre fastelavnboller med solbær. Her får du opskriften på skønne og smagfulde vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige. Opskriften er til 6 fastelavnsboller, men den kan sagtens dobles op - og du kan være i god tid med vandbakkelserne. Dejen kan nemlig sprøjtes op og opbevares på køl eller fryses.
Ingredienser
Vandbakkelser
1 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
90 g
Sammenpiskede æg
|
Fyld
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ dl
Solbærsyltetøj
|
Solbærglasur
50 g
Flormelis
|
|
---|---|
2 tsk
Solbærsyltetøj og evt. lidt vand
|
Sådan gør du
Vandbakkelser
Fyld
Solbærglasur
Hvis du ikke er til solbær, kan du sagtens erstatte solbærsyltetøj med fx hindbær- eller blåbærsyltetøj.
Vandbakkelse-toppene kan holde sig op til 2 døgn på køl inden de bages. De kan også fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser direkte fra fryseren og som anvist i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13085 kJ / 3127 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1243 kJ / 297 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 3,4 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 31,4 % | 23 g |
Fedt: | 65,2 % | 21,9 g |
Nemme og lækre fastelavnboller - vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige.