Fastelavnsboller med solbær

Fastelavnsboller med solbær

Nemme og lækre fastelavnboller med solbær. Her får du opskriften på skønne og smagfulde vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige. Opskriften er til 6 fastelavnsboller, men den kan sagtens dobles op - og du kan være i god tid med vandbakkelserne. Dejen kan nemlig sprøjtes op og opbevares på køl eller fryses.

Ny

Ingredienser

Vandbakkelser

1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
50 g Hvedemel
90 g Sammenpiskede æg

Fyld

½ liter Piskefløde
1½ dl Solbærsyltetøj

Solbærglasur

50 g Flormelis
2 tsk Solbærsyltetøj og evt. lidt vand

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den ristes af.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 6 toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne i 25-30 min. ved 200° - traditionel ovn. OBS! Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.
  • Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen, før resten tages ud. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.

Fyld

  • Pisk fløden til skum og vend ca. 1 spsk af solbærsyltetøjet i. Kom fyldet i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Flæk vandbakkelserne og sprøjt en stor ring på hver underbolle og kom syltetøj i hullerne. Gem både lidt skum og syltetøj til pynt. Læg overdelene på.

Solbærglasur

  • Rør flormelis og solbærsyltetøj til en blank glasur - tilsæt evt. en smule vand, hvis den er for tyk.
  • Pynt fastelavnbollerne med glasur, lidt solbærskum og syltetøj.

Hvis du ikke er til solbær, kan du sagtens erstatte solbærsyltetøj med fx hindbær- eller blåbærsyltetøj.

Vandbakkelse-toppene kan holde sig op til 2 døgn på køl inden de bages. De kan også fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser direkte fra fryseren og som anvist i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13085 kJ / 3127 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1243 kJ / 297 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 31,4 % 23 g
Fedt: 65,2 % 21,9 g
Relateret video

Nemme og lækre fastelavnboller - vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige.

https://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-solbar/