Fastelavnsboller med appelsin
2 timer 55 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Bløde og lækre fastelavnsboller fyldt med syrlig appelsin, en dejlig vaniljecreme og appelsinglasur på toppen. Hvis du elsker hjemmebagte fastelavnsboller, er denne variant med en skøn smag af appelsin værd at prøve.
Ingredienser
Boller
150 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
Æg - til pensling
|
Konditorcreme
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
4
Æggeblommer
|
|
3 spsk
Majsstivelse
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Appelsinfyld og glasur
6
Appelsiner (usprøjtede)
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
100 g
Flormelis
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
3 dl
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Boller
Konditorcreme
Appelsinfyld og glasur
Sådan samler du fastelavnsbollerne
Appelsinfyldet kan erstattes med det fyld, du bedst kan lide, fx hindbærsyltetøj eller sveskemos.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23435 kJ / 5601 kcal
Næringsindhold pr. 100g
779 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 6,9 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 23,7 g |
Fedt: | 41,4 % | 8,7 g |
Relateret video
Fastelavnsboller med appelsin og konditorcreme
Bløde og lækre fastelavnsboller fyldt med syrlig appelsin, en dejlig vaniljecreme og appelsinglasur.