Enebærgryde med bagt kartoffelmos
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden på bordet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad. Sammenkogte retter, bl.a. denne enebærgryde, var populær gæstemad i 80'erne - og kartoffelmos optrådte i nye spændende variationer - blandt andet i denne: Bagt kartoffelmos.
Ingredienser
Enebærgryde
50 g
Smør
|
|
---|---|
1 kg
Mørt grisekød i tynde strimler, fx skinkekød
|
|
6
Tørrede enebær
|
|
½ tsk
Tørret rosmarin
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Kulør
|
|
Evt. saucejævner
|
Bagt kartoffelmos
1 kg
Skrællede kartofler i mindre stykker
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
3
Æg
|
|
75 g
Hasselnøddekerner
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
900 g
Dampet broccoli
|
---|
Sådan gør du
Enebærgryde
Bagt kartoffelmos
Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform – bagetiden er ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan forberede enebærgryde og kartoffelmos nogle timer i forvejen, så det blot mangler opvarmning og bagning. Hasselnøddekernerne kan udelades.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22469 kJ / 5370 kcal
Næringsindhold pr. 100g
473 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 22,1 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 16,4 % | 4,6 g |
Fedt: | 61,5 % | 7,9 g |
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.