Daddelkonfekt

Daddelkonfekt

Konfekt med dadler er et godt alternativ til den klassiske marcipankonfekt, og så smager det rigtig godt.

Ingredienser

Daddelmarcipan

200 g Smuttede mandler
150 g Udstenede dadler

Peanutbutterkaramel

50 g Smooth peanutbutter
1 dl Mælk
1 spsk Flydende honning
200 g Mørk chokolade

Pynt

Finthakkede peanuts

Sådan gør du

Daddelmarcipan

  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt dadler og hak i yderligere ca. 2 min. - marcipanen skal være fast og sammenhængende. Tilsæt evt. lidt vand hvis marcipanen ikke samler sig. Pak marcipanen ind i plastfilm og opbevar den på køl indtil brug.

Peanutbutterkaramel

  • Rør peanutbutter, mælk og honning sammen i en pande. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og under konstant omrøring i ca. 4 min. til den bliver til en tyk karamel.
  • Del marcipanen i to og rul, imellem to stykker bagepapir, hver stykke ud i en firkant (ca. 12 x 18 cm). Smør peanutbutterkaramel på det ene lag marcipan og læg det andet lag marcipan ovenpå. Stil det tildækket på køl i mindst ½ time.
  • Skær daddelkonfekten ud i små stykker (ca. 1½ x 3 cm).
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend hurtig daddelkonfekten i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir, pynt med peanuts og lad dem stivne ved stuetemperatur.

Opbevar konfekten på køl i en lukket beholder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12758 kJ / 3049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1769 kJ / 423 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,5 g
Protein: 9,5 % 9,9 g
Kulhydrat: 35 % 36,4 g
Fedt: 55,5 % 26,5 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

https://www.arla.dk/opskrifter/daddelkonfekt/