Crispy rice græskarsalat
30 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Græskarsalat med crispy rice. Har du en rest kogte ris i køleskabet? Så kan du trylle dem sprøde og lækre i ovnen og komme dem i en salat. Her får du opskriften på en dejlig efterårssalat med bagt hokkaido, salatost, æbler og sprøde ris.
Ingredienser
500 g
Hokkaido græskar i mundrette stykker
|
|
---|---|
200 g
Kogte ris
|
|
1½ spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Stærk chilisauce
|
Græskarsalat
2 spsk
Eddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Rødløg i tynde skiver
|
|
75 g
Babyspinatblade
|
|
1
Æble i små tern
|
|
1 håndfuld
Hakket persille
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
25 g
Grofthakkede saltede mandler
|
Sådan gør du
Græskarsalat
Du kan sagtens krydre dine sprøde ris med andet end chili, prøv fx at bruge soya i stedet. Hvis dine ris er helt nykogte, skal de bage lidt længere tid i ovnen, før de bliver sprøde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4623 kJ / 1105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
388 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 11,8 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 43,1 % | 9,8 g |
Fedt: | 45,1 % | 4,7 g |
Relateret video
Her får du opskriften på en skøn og smagfuld efterårssalat med bagt hokkaido, salatost, æbler og sprøde ris.