Cookies
Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde indeni... Og hvis der er noget de virkelig kan, derover på den anden side af atlanten, så er det at bage cookies. Om vi kalder dem Chocolate chip cookies eller bare Cookies gør nok ikke den store forskel. Der er chokoladestykker i - og de smager pragtfuldt. Prøv denne opskrift på den perfekte Chocolate chip cookie, næste gang lækkersulten banker på døren!
Ingredienser
Cookies
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
125 g
Brun farin (ca. 1½ dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1
Æg
|
250 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|
|
---|---|
1 tsk
Natron
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
200 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
Sådan gør du
Cookies
Du kan bage cookies i en airfryer. Det er særlig smart, hvis du kun vil bage få cookies af gangen. Airfryeren skal stå på 175°. Direkte fra røreskålen: Ca. 7 min. Direkte fra køl: Ca. 10 min. Direkte fra frost: Ca. 14 min. De flyder lidt mindre ud, når du bager dem direkte fra køl/frost - men smagen er stadig perfekt.
Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager dine cookies.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17225 kJ / 4117 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1874 kJ / 448 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 3,9 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 55,3 % | 60,9 g |
Fedt: | 40,8 % | 20,7 g |
Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde indeni... Og hvis der er noget de virkelig kan, derover på den anden side af atlanten, så er det at bage cookies.