Coleslaw

45 min
Coleslaw

Nem og enkel opskrift på coleslaw. Coleslaw hører til, når du griller spareribs eller serverer pulled pork med eller uden burger. Den klassiske coleslaw består af en fed dressing med masser af mayonnaise - men her har vi en opskrift på coleslaw, der er knap så fed men smager ligeså godt. Det er nemt at tilberede en hjemmelavet coleslaw - rør en dressing, snit hvidkål fint og riv nogle gulerødder - let, velsmagende og knasende sprødt.

Ingredienser

2 dl Fraiche
1 spsk Mayonnaise
1½ tsk Dijonsennep
1½ tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
250 g Fintsninttet hvidkål

Pynt

Grofthakket persille

Sådan gør du

  • Rør fraiche sammen med mayonaise, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber.
  • Vend gulerødder og kål i dressingen og smag til. Pynt med persille.
  • Stil coleslawen tildækket i køleskabet i min. ½ time.

Du give din coleslaw endnu mere bid, hvis du tilsætter fine skiver bladselleri. Kan du lide mere smag, så giv dressingen lidt mere dijonsennep.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1769 kJ / 423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

239 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14,6 % 2,1 g
Kulhydrat: 39,3 % 5,5 g
Fedt: 46,1 % 3 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/coleslaw/