Citrontærte med marengs
1 time
Fryseegnet
•
Citrontærte - en fransk klassiker! Denne citrontærte er frisk og lækker - med en sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og brændt marengs på toppen! Server citrontærten som dessert eller tilbehør til en kop kaffe eller te.
Ingredienser
Dej
175 g
Hvedemel
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1 spsk
Vand
|
Citroncreme
5 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Blødt smør i mindre stykker
|
Marengs
2
Æggehvider
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft eller eddike
|
Pynt
Citronmelisseblade eller mynte
|
---|
Sådan gør du
Dej
Citroncreme
Marengs
Tærten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13486 kJ / 3223 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1485 kJ / 355 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 5,2 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 45 % | 39,4 g |
Fedt: | 49,8 % | 20 g |