Citronkage

Fryseegnet
Citronkage

En nem hjemmelavet citronkage med masser af syrlig citronglasur. Simpel og lækker. Citronkagen er en meget enkel skærekage med kun 6 ingredienser. Citronkagen er i udgangspunktet en saftig sandkage piftet op med citronskal og -saft. Pynt citronkagen alt efter anledning fx pynt den med påskeæg til påskebordet eller farv glasuren så den passer til en børnefødselsdag.

Ingredienser

Citronkage

125 g Smør
200 g Sukker
3 Æg
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset citronsaft
150 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver

Glasur

200 g Flormelis
2 spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Citronkage

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Tilsæt citronskal og -saft. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i blandingen.
  • Fordel dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter) og bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen køle let af i formen i ca. 10 min. og vend den herefter ud - og lad kagen køle helt af.

Glasur

  • Rør glasuren sammen og fordel det på citronkagen.

Pynt citronkagen med små påskeæg- hele og knuste, når det er påske. Revet eller syltet citronskal og citronmelissebladeer smukt pynt hele året.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13755 kJ / 3288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1495 kJ / 357 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,1 % 3,6 g
Kulhydrat: 63,7 % 56 g
Fedt: 32,2 % 13 g
https://www.arla.dk/opskrifter/citronkage/