Chokolademuffins
45 min
Fryseegnet
•
Lækre amerikanske chokolademuffins med intens chokoladesmag. Disse chokolademuffins er nemme at lave og smager virkelig af chokolade. Chokolademuffins er en sikker vinder på kagebordet eller som ta' med kage. Tricket til at få luftige chokolademuffins, er at røre så lidt som muligt i dejen - dejen må gerne være klumpet. Disse chokolademuffins er lige sagen for en rigtig chokoladeelsker... Velbekomme!
Ingredienser
Chokolademuffins
250 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
50 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
175 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
16
Papirmuffinsforme (ca. 1 dl)
|
---|
Sådan gør du
Chokolademuffins
Det er vigtigt at vende de tørre og de fugtige ingredienser sammen så let som muligt - ellers vil kagerne ikke hæve op og få den flotte rundede facon som er kendetegnet ved amerikanske muffins.
Erstat evt. mælk med kærnemælk for ekstra svampede muffins.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16603 kJ / 3968 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1391 kJ / 332 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6,6 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 57,9 % | 47,4 g |
Fedt: | 35,5 % | 13,3 g |
Relateret video
Chokolademuffins