Chokoladekager
45 min
Fryseegnet
•
Disse chokoladekager går aldrig af mode - og falder altid i smag. Det er en chokoladekageopskrift der stammer fra 80érne, og det er ikke uden grund, den stadig er så populær. De lækre små chokoladesmåkager med chokolade- og nøddestykker er dejligt sprøde - og er svære at holde fingrene fra.
Ingredienser
Chokoladekager
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
50 g
Brun farin (ca. ¾ dl)
|
|
1
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Natron
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
50 g
Hasselnøddekerner i halve
|
Sådan gør du
Chokoladekager
Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10766 kJ / 2573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1837 kJ / 439 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 5,2 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 52,6 % | 56,9 g |
Fedt: | 42,2 % | 20,9 g |