Chimichanga
Chimichanga er oprindeligt en friturestegt burito med smeltet ost i midten. Denne udgave af chimichanga har spicy bønnefyld, men den kan sagtens laves med kød - gerne pulled eller hakket kød, der er tilberedt. Her steger vi chimichangaerne i olie - det giver sprød skorpe. Som tilbehør til den sprøde og stærke chimichanga med den bløde, varme midte foreslår vi en frisk og farverig salat. Hertil lime og en syrlig, cremet fraiche og ekstra jalapenos, hvis du er til det.
Ingredienser
Farverig salat
300 g
Finthakket lilla spidskål
|
|
---|---|
1
Limefrugt i både
|
|
100 g
Groftrevet gulerødder
|
|
150 g
Cherrytomater i halve
|
|
100 g
Majs fra majskolbe eller dåse
|
Chimichanga med bønner
1 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
2 spsk
Finthakket syltede jalapenos
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Eller udblødte og kogte sorte bønner, pintobønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
½ dl
Vand
|
175 g
Revet cheddarost
|
|
---|---|
8
Mellem tortillaer
|
|
1 dl
Rapsolie til stegning
|
Ved servering
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
Syltede jalapenos
|
Sådan gør du
Farverig salat
Chimichanga med bønner
Ved servering
Brug de bønner du har lyst til - og udblød dem gerne dagen før, det smager dejligt. Du kan også fint bruge alle typer af bønner fra dåse.
Fold dine tortillas på forhånd og obevar dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke bliver tørre. Steg dine chimichangas lige inden servering.
Hvis du bruger frisk majskolbe til din salat, kan du tilberede den i microovnen med blade i ca. 3 min. Tag den ud og skær bunden af - så kan du skubbe majsen op og dermed fri af bladene. Skær derefter kernerne af majskolben.
Skær alle cherrytomaterne over på en gang ved at placere dem mellem to tallerkener. Hold hånden på den øverste tallerken og skær mellem tallerkenerne med en brødkniv eller en anden god tomatkniv.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13814 kJ / 3302 kcal
Næringsindhold pr. 100g
726 kJ / 174 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 12,9 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 30,4 % | 13 g |
Fedt: | 56,7 % | 11,1 g |