Chili sin carne

30 min
Chili sin carne

I denne lækre og nemme opskrift på chili sin carne har vi skruet godt op for grøntsager og smag - og styrken kan du selv skrue op eller ned for ved at tilsætte mere eller mindre chili på toppen. Den mørke chokolade giver en dejlig afrunding af smagen. Chili sin carne er i familie med den klassiske chili con carne. Sin betyder uden, con betyder med, så en chili sin carne er uden kød - men bestemt ikke uden smag!

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Chili sin carne

20 g Smør
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
2 Finthakkede rødløg
3 Store, finthakkede fed hvidløg
2 Gulerødder i små tern
3 spsk Finthakket soltørrede tomater
1 dåse Kidneybønner - skyllede, afdryppede
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
30 g Mørk chokolade 80%
2 Rød peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
1½ tsk Groft salt

Tilbehør

2 dl Fraiche
En håndfuld tortillachips med salt
1 Avocado i tern
1 Limefrugt i både
2 tsk Rød chilipeber i tynde skiver
1 dl Grofthakket frisk koriander
4 dl Basmatiris - koges

Sådan gør du

Chili sin carne

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme.
  • Svits spidskommen, koriander, løg, gulerødder og soltørrede tomater i ca. 2 min.
  • Tilsæt bønner, hakkede tomater, chokolade, og salt.
  • Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10. min. Rør af og til.
  • Tilsæt peberfrugter og kog i yderligere ca. 3 min. Juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til.
  • Anret den rygende varme chili sin carne i skåle.
  • Top med fraiche, tortillachips, avocado, lime, chili, korianderblade - og server med ris.

Lad selve retten være i centrum, og varier din topping, som du har lyst. Selve retten bliver ikke mindre god af at du undlader et eller flere elementer fra toppingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12003 kJ / 2869 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,5 % 3,3 g
Kulhydrat: 62 % 15,1 g
Fedt: 24,5 % 2,7 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/chili-sin-carne/