Chili sin carne
30 min
•
I denne lækre og nemme opskrift på chili sin carne har vi skruet godt op for grøntsager og smag - og styrken kan du selv skrue op eller ned for ved at tilsætte mere eller mindre chili på toppen. Den mørke chokolade giver en dejlig afrunding af smagen. Chili sin carne er i familie med den klassiske chili con carne. Sin betyder uden, con betyder med, så en chili sin carne er uden kød - men bestemt ikke uden smag!
Se den {klassiske} versionIngredienser
Chili sin carne
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2
Finthakkede rødløg
|
|
3
Store, finthakkede fed hvidløg
|
|
2
Gulerødder i små tern
|
|
3 spsk
Finthakket soltørrede tomater
|
|
1 dåse
Kidneybønner - skyllede, afdryppede
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
30 g
Mørk chokolade 80%
|
|
2
Rød peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
En håndfuld tortillachips med salt
|
|
1
Avocado i tern
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
2 tsk
Rød chilipeber i tynde skiver
|
|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|
4 dl
Basmatiris - koges
|
Sådan gør du
Chili sin carne
Lad selve retten være i centrum, og varier din topping, som du har lyst. Selve retten bliver ikke mindre god af at du undlader et eller flere elementer fra toppingen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12003 kJ / 2869 kcal
Næringsindhold pr. 100g
413 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 13,5 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 62 % | 15,1 g |
Fedt: | 24,5 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.