Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche
Her får du en simpel opskrift på klassisk chili con carne med hakket oksekød og bønner. Brug kidneybønner fra dåse, og du kan have en lækker chili con carne klar på kun 30 min. - perfekt til travle dage. Den krydrede ret er fyldt med smag, og du kan justere mængden af chili alt efter smag. Hvis du går all-in på chili, er det lækkert at toppe retten med en skefuld creme fraiche.
Ingredienser
Chili con carne
10 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
3
Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
240 g
Lune fladbrød
|
Sådan gør du
Chili con carne
Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.
Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
Chili con carne kan opbevares på køl i 3-4 dage og er særdeles velegnet til at blive frosset ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8385 kJ / 2004 kcal
Næringsindhold pr. 100g
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 9,9 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,7 g |