Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche

30 min
Fryseegnet
Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche

Her får du en simpel opskrift på klassisk chili con carne med hakket oksekød og bønner. Brug kidneybønner fra dåse, og du kan have en lækker chili con carne klar på kun 30 min. - perfekt til travle dage. Den krydrede ret er fyldt med smag, og du kan justere mængden af chili alt efter smag. Hvis du går all-in på chili, er det lækkert at toppe retten med en skefuld creme fraiche.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Chili con carne

10 g Smør
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt spidskommen
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
3 Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt

Tilbehør

1½ dl Creme fraiche
240 g Lune fladbrød

Sådan gør du

Chili con carne

  • Lad smørret blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og chili og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt tomat, kidneybønner, gulerødder og salt og lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Smag til og tilsæt evt. ekstra chili.
  • Server chili con carne i skåle med cremefraiche og lune fladbrød.

Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.

Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.

Chili con carne kan opbevares på køl i 3-4 dage og er særdeles velegnet til at blive frosset ned.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8385 kJ / 2004 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29 % 6,4 g
Kulhydrat: 44,6 % 9,9 g
Fedt: 26,4 % 2,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/chili-con-carne/