Champignonsuppe
Her har du en opskrift på en hurtigt tilberedt og meget lækker og cremet champignonsuppe. Om det ligefrem er verdens bedste champignonsuppe afhænger som sædvanlig af råvarerne, men har du både fantastiske svampe og en god hønsebouillon, kan det ikke gå galt. Champignonsuppe med fløde er velsmagende, blød og cremet - og meget nem at lave. Server den varme champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød - til forret eller måske natmad?
Ingredienser
Champignonsuppe
30 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket skalotteløg
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
500 g
Friske champignoner, i skiver
|
|
2 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Hertil
200 g
Flutes eller kuvertbrød
|
---|
Pynt
Frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Champignonsuppe
Tilbehør
Suppen kan tilberedes med de svampe du har - gerne en blanding. Suppen kan evt. tilsættes lidt friskpresset citronsaft - eller smaget til med krydderurter efter smag.
Suppen kan fryses uden fløde og champignoner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7331 kJ / 1752 kcal
Næringsindhold pr. 100g
366 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 9,4 % | 2 g |
Kulhydrat: | 37,8 % | 8,1 g |
Fedt: | 52,8 % | 5,2 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.