Cæsarsalat
Opskrift på lækker cæsarsalat med hjemmelavet cæsardressing, sprøde ostechips og croutoner. Kombinationen af sprød romainesalat, knasende croutoner og cremet cæsardressing gør salaten til en klassiker både i USA og herhjemme. Her har vi givet opskriften en twist med tilføjelse af sprøde ostechips. Hvis du foretrækker din cæsarsalat med kylling, kan du også sagtens tilføje stegt kylling til salaten. Du kan spise cæsarsalat til både frokost, forret og hovedret.
Ingredienser
Cæsardressing
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
4 spsk
Olivenolie
|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ostechips
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
---|
Croutoner
100 g
Franskbrød i bidder
|
|
---|---|
½ spsk
Olivenolie
|
225 g
Blade af romainesalat - 1 salathoved
|
|
---|---|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Cæsardressing
Ostechips
Croutoner
Sådan anretter du cæsarsalat
Kom alle ingredienserne til cæsardressingen i en skål og pisk den lys og cremet med et piskeris eller en håndmixer. Ostechips kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen i ca. 3 min. ved 200°.
Du kan nemt lave din cæsarsalat med kylling. Steg kyllingebryster gyldne og tilføj dem til salaten. Har du en rest helstegt kylling, kan du også sagtens bruge det.
Ostechipsene kan fryses. Lun dem inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6246 kJ / 1493 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1048 kJ / 251 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 15,2 % | 9,4 g |
Kulhydrat: | 14,3 % | 8,8 g |
Fedt: | 70,5 % | 20 g |