Butter chicken
Lyst til indisk mad? Så er denne butter chicken lige i øjet. Butter chicken er en perfekt krydret og delikat gryderet, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Det er den bløde sauce, som er kendetegnende for retten. Vores opskrift er for nemhedens skyld lavet med stødte krydderier. Men ligesom ved mange andre krydrede retter gør det en smagsmæssig forskel selv at støde krydderierne. Det tager kun lidt længere tid, og giver retten meget mere dybde og fylde.
Ingredienser
2 tsk
Stødt kardemomme
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
1 tsk
Stødt chili
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
5
Pressede fed hvidløg
|
|
1½ dl
Græsk yoghurt
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
500 g
Udbenet kyllingeoverlår i mundrette stykker
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1 dl
Hønsebouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
20 g
Smør
|
---|
Toppings
Frisk koriander
|
|
---|---|
Evt. piskefløde, meget let pisket
|
|
Ristede, grofthakkede cashewnødder
|
Tilbehør
Kogte basmatiris
|
|
---|---|
Lunt naanbrød
|
Sådan gør du
Rist evt. kardemomme- og korianderfrø et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge, du tager med.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12751 kJ / 3048 kcal
Næringsindhold pr. 100g
563 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 16,6 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 38,2 % | 12,6 g |
Fedt: | 45,2 % | 6,9 g |