Butter chicken

1 time
Butter chicken

Lyst til indisk mad? Så er denne butter chicken lige i øjet. Butter chicken er en perfekt krydret og delikat gryderet, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Det er den bløde sauce, som er kendetegnende for retten. Vores opskrift er for nemhedens skyld lavet med stødte krydderier. Men ligesom ved mange andre krydrede retter gør det en smagsmæssig forskel selv at støde krydderierne. Det tager kun lidt længere tid, og giver retten meget mere dybde og fylde.

Ingredienser

2 tsk Stødt kardemomme
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Garam masala
1 tsk Stødt chili
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
5 Pressede fed hvidløg
1½ dl Græsk yoghurt
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 tsk Groft salt
½ tsk Sukker
500 g Udbenet kyllingeoverlår i mundrette stykker
50 g Smør
2 Grofthakkede løg
1 dåse Hakkede tomater
1 dl Hønsebouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
20 g Smør

Toppings

Frisk koriander
Evt. piskefløde, meget let pisket
Ristede, grofthakkede cashewnødder

Tilbehør

Kogte basmatiris
Lunt naanbrød

Sådan gør du

  • Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg.
  • Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen.
  • Vend marinaden godt sammen med kyllingestykkerne, og lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg kyllingekødet, med den marinade, der hænger ved - ca. 3 min. på hver side.
  • Tag den stegte kylling af panden og sæt til side.
  • Lad smørret blive gyldent i samme sauterpande og steg løg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomater og bouillon og lad retten koge ved svag varme i ca. 10 min. under låg.
  • Tilsæt fløde og blend retten helt glat, evt. med en stavblender.
  • Kom den stegte kylling ned i saucen, og varm det hele godt igennem.
  • Anret og top med lidt koriander, fløde og cashewnødder.
  • Server med ris og naanbrød.

Rist evt. kardemomme- og korianderfrø et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge, du tager med.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12751 kJ / 3048 kcal

Næringsindhold pr. 100g

563 kJ / 135 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 16,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 38,2 % 12,6 g
Fedt: 45,2 % 6,9 g
Relateret video Sådan skræller du frisk ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/butter-chicken/