Burritos
45 min
•
Burritos er en grundsten i det mexicanske køkken og tilberedes traditionelt med store tortillaer, hvor der er god plads til fyld, som ofte består af bønner, grønt og/eller kød. Opskriften på disse hjemmelavede burritos er med spicy oksekødsfyld, sorte bønner og frisk avocadomos. Fyldet er krydret med chipotle paste, som anvendes meget i mexicansk mad. Chipotle er en chili, som tørres og røges, hvilket giver en helt særlig stærk og krydret smag. Burritos steges sprøde med cheddar ost, som er prikken over i'et i denne opskrift.
Ingredienser
Fyld til burritos
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
3 tsk
Chipotle paste
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
½ dl
Vand
|
|
1 dåse
Sorte bønner (ca. 400 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i tern
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
Avocadomos
3
Modne avocadoer
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
6
Store tortillaer
|
---|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
---|---|
175 g
Revet cheddarost
|
Tilbehør
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Grøn chilipeber i tynde ringe
|
|
1 bundt
Frisk koriander
|
|
1
Limefrugt i både
|
Sådan gør du
Fyld til burritos
Avocadomos
Sådan samler du burritos
Sådan steger du burritos
Ved serveringen
Chipotle paste er både stærk og røget, så hvis du udskifter med en anden chile pasta/sambal oelek skal du smage til, så det passer til din smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17198 kJ / 4110 kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kJ / 166 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 21,3 % | 8,7 g |
Kulhydrat: | 30,8 % | 12,5 g |
Fedt: | 47,9 % | 9 g |