Bulgursalat
30 min
•
Bulgursalat er en nem, skøn salat baseret på kogt bulgur. Salaten kan laves året rundt, fordi fyldet let kan varieres efter sæson. Vores opskrift på salat med bulgur er en relativ klassisk variant med masser af krydderurter, tomat, agurk og rødløg, men også tilsat edamamebønner, grillet peberfrugt og saltmandler. Spis salaten som tilbehør eller som selvstændig ret, fx med brød. Bulgursalat er også velegnet til buffet og picnic.
Ingredienser
Bulgursalat
175 g
Bulgur
|
---|
Marinade
2 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 dl
Finthakkede krydderurter, fx persille, mynte og basilikum
|
|
---|---|
200 g
Halverede cherrytomater
|
|
150 g
Optøede edamamebønner
|
|
150 g
Grillede peberfrugter i olie i strimler
|
|
1
Agurk i tern
|
|
1
Rødløg i tynde ringe
|
|
1
Citron
|
|
¾ dl
Saltede mandler
|
Dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Dressing
Du kan variere bulgursalaten med de krydderurter du har - og ligeledes med valg af grøntsager og nødder. Prøv dig frem med de grøntsager, der er i sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9379 kJ / 2242 kcal
Næringsindhold pr. 100g
418 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 27,9 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 31,5 % | 7,7 g |
Fedt: | 40,6 % | 4,6 g |