Brunkål
1 time 15 min
•
Her har du en opskrift på brunkål i en meget nem version, hvor du bruger sirup i stedet for at brune sukker. Smagen af gamle dages brunkål er stadig den samme - men det er bare lidt nemmere at have med at gøre. Brunkål er et lækkert tilbehør til mange af vinterens retter, og den søde, hjemmelavede brunkål falder i mange børn og barnlige sjæles smag.
Ingredienser
Brunkål
1½ kg
Hvidkål
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Brunkål
Servér fx brunkål med kålpølser eller steg en omgang flæsk i ovn, på pande eller som her i grillen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3330 kJ / 796 kcal
Næringsindhold pr. 100g
187 kJ / 45 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 8,9 % | 1 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 5,8 g |
Fedt: | 38,3 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.