Brunkager
20 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Brunkager er klassiske småkager til jul - ja, de er selve duften af jul. Når du går i gang med denne opskrift på brunkagedejen, så gør gerne flere små ruller dej klar, læg dem i fryseren og bag friske brunkager i en håndevending. De nemme brunkager er sprøde, lækre og velkrydrede. Hjemmebagte brunkager er gode til andet end lækkeri til kaffe og gløgg - brunkager smager nemlig også rigtig godt til blåskimmelost.
Ingredienser
Brunkagedej
250 g
Smør i mindre stykker
|
|
---|---|
125 g
Lys sirup (ca. ¾ dl)
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
100 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
25 g
Finthakket sukat
|
|
1¾ tsk
Potaske
|
|
1 spsk
Vand (lillefingervarmt)
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 8½ dl)
|
Sådan gør du
Brunkagedej
Du kan erstatte halvdelen af mandlerne med pistacienødder.
Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23461 kJ / 5607 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1843 kJ / 440 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 4,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 53,3 % | 57,7 g |
Fedt: | 42 % | 20,9 g |