Brunede kartofler i ovn
Brunede kartofler i ovn er den nemme version af brunede kartofler. De smager godt, men ikke helt som de traditionelle. Nogle gange er det dejligt ikke at skulle stå og jonglere med varm karamel, samtidig med at man har gang i mange andre ting i køkkenet. Og ofte er alle blussene på komfuret fyldt op, og så er det smart at lave de brunede kartofler i ovn. Andre gange er ovnen helt fyldt op og så kan du lave de traditionelle brunede kartofler i panden.
Ingredienser
Brunede kartofler i ovn
1 kg
Små pillekartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Mørk sirup
|
|
40 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Brunede kartofler i ovn
Du kan også lave de brunede kartofler med lys sirup. Smagen bliver nogenlunde den samme, men de ligner mere de traditionelle brunede kartofler med den mørke sirup.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6649 kJ / 1589 kcal
Næringsindhold pr. 100g
304 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 5,7 % | 1 g |
Kulhydrat: | 75,1 % | 13,4 g |
Fedt: | 19,2 % | 1,6 g |
Du kan også lave de brunede kartofler i ovn med brun farin. De bliver lidt mere sukkersøde med farin end med sirup.