Brunede kartofler
Brunede kartofler er en klassiker til julemiddagen. Følg denne nemme opskrift på brunede kartofler, og du er sikker på de bliver helt perfekte. Den eneste hemmelighed er nemlig tålmodighed. Du kan koge og pille kartoflerne dagen i forvejen, brune dem i god tid før julemiddagen og så varme de brunede kartofler op lige før spisetid. Se tips og tricks til brunede kartofler i videoen eller under tips længere nede.
Ingredienser
100 g
Sukker
|
|
---|---|
30 g
Smør
|
|
800 g
Pillede, kolde små kartofler
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Sådan gør du
Kartoflerne skal være helt afkølede og tørre, når de tilsættes karamellen. Kog og pil derfor kartoflerne i god tid og gerne dagen i forvejen. Den nemmeste måde at gøre panden ren på, er ved at koge den af med vand, det opløser karamellen.
Du kan evt. brune dine kartofler i god tid før julemiddagen og varme de dem op lige før spisetid. Lad være med at komme dem på køl - lad dem stå i panden og husk evt. at tilsætte lidt vand hvis de bliver tørre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5248 kJ / 1254 kcal
Næringsindhold pr. 100g
561 kJ / 134 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 76,1 % | 25,1 g |
Fedt: | 18,9 % | 2,9 g |
Hemmeligheden bag det perfekte resultat er tålmodighed! Følg denne nemme opskrift på brunede kartofler, og du er sikker på at få perfekte sukkerbrunede kartofler.