Brownies

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Brownies

Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe, eller et stort glas mælk. Du kan sagtens bage din brownie dagen inden den skal serveres, den bliver faktisk kun bedre af at stå natten over - selvom det kan være svært, at lade sådan en skøn brownie stå til næste dag. Og husk at en brownie skal underbages for at være fugtig og svampet i konsistensen, når den er kølet af.

Ingredienser

Brownies

250 g Smør
150 g Mørk chokolade i små stykker
4 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk Kakaopulver
200 g Hakkede valnødder

Sådan gør du

Brownies

  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kakao og valnøddekerner og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
  • Vend den afkølede chokoladeblanding i.
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) - foret med bagepapir.
  • Bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. OBS! Det er vigtigt, at kagen ikke er bagt helt færdig, når den tages ud - ellers vil den virke tør, når den er kølet af. Ovne er forskellige, så tjek din brownie allerede efter 20 min. ved at stikke i midten, brug gerne en tandstik eller grillspyd af træ, hvor du kan se dejens konsistens i rillerne. Dejen skal være en anelse ubagt i midten. Brownien vil sætte sig, når den afkøler og blive perfekt svampet (se mere under "bemærk").
  • Skær den afkølede kage i 24 firkanter (á ca. 5 x 5 cm).

Der kan være mange meninger om, hvornår en brownie er perfekt. Hvor "fudgy" og konfektagtig konsistens den skal have. Nogen kan lide den meget blød, andre foretrækker den bagt som en chokoladekage. En brownie sætter sig, når den bliver kold og er man mest til den konfektagtige konsistens, skal du tage kagen ud af ovnen, mens den er relativ ubagt i midten og stille den på køl til dagen efter. Skal kagen spises samme dag og du ikke vil have den for blød i midten, skal den bages lidt mere.

Du kan sagtens undlade valnødderne - eller udskifte dem med hasselnødder, mandler eller pekannødder.

Brownies egner sig fortrinligt til at blive frosset.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24382 kJ / 5827 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1984 kJ / 474 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 5,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 33 % 38,6 g
Fedt: 61,4 % 32,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/brownies/