Brownies
Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe, eller et stort glas mælk. Du kan sagtens bage din brownie dagen inden den skal serveres, den bliver faktisk kun bedre af at stå natten over - selvom det kan være svært, at lade sådan en skøn brownie stå til næste dag. Og husk at en brownie skal underbages for at være fugtig og svampet i konsistensen, når den er kølet af.
Ingredienser
Brownies
250 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Mørk chokolade i små stykker
|
|
4
Æg
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
200 g
Hakkede valnødder
|
Sådan gør du
Brownies
Der kan være mange meninger om, hvornår en brownie er perfekt. Hvor "fudgy" og konfektagtig konsistens den skal have. Nogen kan lide den meget blød, andre foretrækker den bagt som en chokoladekage. En brownie sætter sig, når den bliver kold og er man mest til den konfektagtige konsistens, skal du tage kagen ud af ovnen, mens den er relativ ubagt i midten og stille den på køl til dagen efter. Skal kagen spises samme dag og du ikke vil have den for blød i midten, skal den bages lidt mere.
Du kan sagtens undlade valnødderne - eller udskifte dem med hasselnødder, mandler eller pekannødder.
Brownies egner sig fortrinligt til at blive frosset.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24382 kJ / 5827 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1984 kJ / 474 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 5,6 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 33 % | 38,6 g |
Fedt: | 61,4 % | 32,9 g |