Brombærtoast
30 min
•
Brombærtoast smager helt skørt godt og er en lækker weekendmorgenmad eller eftermiddagssnack. I sensommeren er naturen - eller måske din have - fyldt med brombær, som du kan plukke og lave den nemme kompot af. Er tiden ikke til at koge kompot, så kan du bruge en god, købt brombærmarmelade i stedet for. I den her opskrift er der brugt brieost, men blå ost, havarti eller gouda vil også smage godt.
Ingredienser
125 g
Brombær
|
|
---|---|
60 g
Sukker
|
|
4 skiver
Brød
|
|
25 g
Smør
|
|
150 g
Hvidskimmelost, fx brie - i skiver
|
Sådan gør du
Der vil være brombærkompot tilbage når du har lavet toast. Det kan du komme på glas eller en lufttæt beholder og opbevare på køl. Det smager rigtig godt på fx yoghurt, skyr eller på ostemadder. Toasten kan også laves med rugbrød, med andre oste og andre typer kompot.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6330 kJ / 1513 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1217 kJ / 291 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 9,7 % | 7 g |
Kulhydrat: | 37,7 % | 27 g |
Fedt: | 52,6 % | 17,3 g |