Broccolivafler med pulled, grillet kylling
Lækre vafler til aftensmad med fuldkornsmel og broccoli. Her er vaflerne serveret med kylling, hytteost og grøntsager, men fyldet kan varieres efter årstid. Lav vaflerne i et vaffeljern, et belgisk vaffeljern eller steg dem som små, tykke pandekager.
Ingredienser
Broccolivafler - 8 stk.
250 g
Broccoli
|
|
---|---|
175 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 3 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Topping
300 g
Kyllingefilet
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
300 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
---|---|
1
Grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
|
|
200 g
Hytteost
|
|
3 dl
Frisk koriander
|
|
1 tsk
Sorte sesamfrø
|
Sådan gør du
Broccolivafler
Topping
Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke. I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8065 kJ / 1928 kcal
Næringsindhold pr. 100g
422 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 36,9 % | 9,2 g |
Kulhydrat: | 32,3 % | 8 g |
Fedt: | 30,8 % | 3,5 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.