Broccolitærte
1 time
•
Arbejdstid: 30 min
•
Broccolitærte er en skøn klassiker, som aldrig går af mode. Opskriften består helt enkelt af en fuldkornsbund, letkogt broccoli samt fyld af æg, kvark og ost. Enkelt og godt! Server broccolitærten til frokost, evt. med en salat - eller som en del af en buffet eller picnic.
Ingredienser
Dej
120 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
60 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
2 spsk
Vand
|
Fyld
300 g
Broccoli
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
200 g
Kvark eller creme fraiche
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Hvis du har broccoli til overs, kan du eventuelt bruge det i denne lækre opskrift på one pot pasta.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9075 kJ / 2169 kcal
Næringsindhold pr. 100g
845 kJ / 202 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 18,4 % | 9,1 g |
Kulhydrat: | 26,7 % | 13,3 g |
Fedt: | 54,9 % | 12,5 g |
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole. Skal du bruge broccoli i en broccolisalat eller i tærtefyld, skal du holde kogetiden endnu kortere – omkring 1 minut. Her må broccolien nemlig godt være sprød.