Broccolisalat
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner er en skøn kombination. Denne opskrift på klassisk broccolisalat er dejlig i sig selv, og kan også bruges som lækkert tilbehør til forskellige retter. Hjemmelavet broccolisalat er helt oplagt på en buffet - ligesom den er god i madpakken, hvis der altså er noget tilovers.
Ingredienser
Dressing
2½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Rødvinseddike
|
|
1½ spsk
Sukker
|
Salat
300 g
Bacon i meget små tern
|
|
---|---|
800 g
Broccoli i meget små buketter og tern
|
|
1
Rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
|
|
1½ dl
Solsikkekerner
|
|
1½ dl
Rosiner
|
Sådan gør du
Dressing
Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolien sprød og stadigvæk fint grøn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7420 kJ / 1773 kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 24,2 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 26,5 % | 7,3 g |
Fedt: | 49,3 % | 6,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.