Brændte mandler
Brændte mandler smager helt forrygende og denne opskrift er nem og ligetil. Brændte mandler er ikke kun en skøn julesnack, men de smager også skønt som det sprøde drys på en julet rødkålssalat eller på din morgen-chia-grød. Har du lyst til at lege og give de mandler et ekstra smagspift med fx lakrids eller bage dine brændte mandler i airfryer, så se mere i tippet under opskriften.
Ingredienser
Brændte mandler
200 g
Mandler
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
¾ dl
Vand
|
Sådan gør du
Brændte mandler
Du kan nemt lave brændte mandler i din airfryer. Kom mandler, sukker og vand i en skål og rør det sammen. Kom mandlerne i airfryeren og bag dem i 18-20 min. ved 180° - under jævnlig omrøring. Spred mandlerne ud på fx et stykke bagepapir og lad dem køle af.
De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.
Du kan evt. bruge de brændte mandler i en lækker julesalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6774 kJ / 1619 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1694 kJ / 405 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 10,4 % | 10,4 g |
Kulhydrat: | 31,5 % | 31,4 g |
Fedt: | 58,1 % | 26,6 g |
Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.