Brændte mandler

45 min
Brændte mandler

Brændte mandler smager helt forrygende og denne opskrift er nem og ligetil. Brændte mandler er ikke kun en skøn julesnack, men de smager også skønt som det sprøde drys på en julet rødkålssalat eller på din morgen-chia-grød. Har du lyst til at lege og give de mandler et ekstra smagspift med fx lakrids eller bage dine brændte mandler i airfryer, så se mere i tippet under opskriften.

Ingredienser

Brændte mandler

200 g Mandler
125 g Sukker (ca. 2 dl)
¾ dl Vand

Sådan gør du

Brændte mandler

  • Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til flydende karamel. Fortsæt med at røre i karamelmassen til sukkeret krystalliseres og bliver hvidt og tørt.
  • Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til det yderste lag af sukkeret karamelliserer let (og ligner opskriftsfotoet). Skru evt. ned til jævn varme.
  • Vil du have mandlerne helt blanke og klare, så fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke.
  • Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
  • Bræk de kolde mandler fra hinanden og server de brændte mandler som "juleknas".

Du kan nemt lave brændte mandler i din airfryer. Kom mandler, sukker og vand i en skål og rør det sammen. Kom mandlerne i airfryeren og bag dem i 18-20 min. ved 180° - under jævnlig omrøring. Spred mandlerne ud på fx et stykke bagepapir og lad dem køle af.

De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.

Du kan evt. bruge de brændte mandler i en lækker julesalat

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6774 kJ / 1619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1694 kJ / 405 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,4 g
Protein: 10,4 % 10,4 g
Kulhydrat: 31,5 % 31,4 g
Fedt: 58,1 % 26,6 g
Relateret video Brændte mandler

Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.

https://www.arla.dk/opskrifter/brandte-mandler/