Bouillabaisse
Bouillabaisse er en rigtig fransk klassiker....fiskesuppe. når det er bedst. Der er en del arbejde i at lave bouillabaisse med tilbehør, så det er nok ikke en ret du lige laver en hverdagsaften. Hyg dig med at lave bouillabaisse til venner eller familie, som sætter pris på fisk og god mad. Det er hele arbejdet værd. Til bouillabaissen er tilbehøret vigtigt , så her er safranmayo og croutoner lige prikken over i'et.
Ingredienser
Rouille - safranmayonnaise
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
½ tsk
Fint salt
|
|
1 tsk
Hvidvinseddike
|
|
2½ dl
Rapsolie
|
|
4
Store knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Mild paprika, fx piment d'espelette
|
|
½ tsk
Safran
|
|
1 spsk
Vand
|
Muslinger
½ kg
Skrubbede friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
Croutoner
1
Flute (ca. 200 g)
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
¾ tsk
Fint salt
|
Bouillabaisse
¾ kg
Fiskeben, -hoveder og skaller fra skaldyr
|
|
---|---|
500 g
Kogte nordsørejer med skal
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2 spsk
Porrer i tykke ringe (ca. 200 g)
|
|
1
Fennikel i grove tern (ca. 200 g)
|
|
3 stilke
Bladselleri (ca. 200 g)
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
2 dl
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
|
4 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1 tsk
Sorte peberkorn
|
|
g
Safran
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 liter
Fiskebouillon
|
Fyld til bouillabaissen
500 g
Skrællede kartofler i små tern
|
|
---|---|
600 g
Hvid fisk uden skind, fx ryg af torsk (loin), filet af pighvar, eller søtunge
|
Pynt
Top af fennikler og bladselleri
|
---|
Sådan gør du
Rouille
Muslinger
Croutoner
Bouillabaisse
Fyld til bouillabaissen
Du kan komme nemmere om ved at lave bouillabaisse. Køb 2 liter god fiskefond hos fiskehandleren i stedet for at koge selv. Skalrejerne kan du skifte ud med pillede rejer, 500 g skalrejer = 200 g pillede rejer. Og endelig kan du bruge 1 dåse muslinger i stedet for dem i skal (som ellers ser flotte ud).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23892 kJ / 5710 kcal
Næringsindhold pr. 100g
362 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 24,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 18,9 % | 4 g |
Fedt: | 53,1 % | 5,2 g |
Alkohol: | 3,6 % |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.