Boller i karry

45 min
Fryseegnet
Boller i karry

Boller i karry er god klassisk mad, og en af danskernes allermest elskede retter. Denne opskrift er både nem at lave og smager rigtig dejligt med en skøn salat med æbler ved siden af. Boller i karry er meget mere end blot hakket kød, ris og karrysovs - det er samspil af farver, konsistenser og smag. Har du ekstra tid en dag - så lav en stor portion boller i karry til fryseren.

Ingredienser

Kødboller - ca. 24 stk

300 g Hakket grise- og kalvekød
1 tsk Groft salt
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
Friskkværnet peber
1 Æg
1 spsk Hvedemel
1 dl Mælk

Karrysauce

20 g Smør
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
3 tsk Karry
3 spsk Hvedemel
2 tsk Hønsebouillon-pulver
2 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æble i tern

Salat med æbler

2 Røde æbler i tynde skiver
200 g Fintsnittet romainesalat
100 g Slikærter i lange tynde strimler
1 Løg i tynde skiver

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Vend løg, peber, æg og mel i og rør mælk i lidt efter lidt. Rør farsen godt igennem.
  • Bring ca. 1 liter vand i kog i en stor gryde.
  • Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd.Læg den i det kogende vand.
  • Dæmp for varmen, når ca. halvdelen af kødbollerne er i gryden og kog dem ca. 8 min., til de føles faste, Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
  • Kog resten af kødbollerne - gem ca. 6 dl kogevand til saucen.

Karrysauce

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve.
  • Skru ned til jævn varme og drys karry i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet og bouillon-pulver over og rør til det er helt opsuget.
  • Hæld siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Tilsæt salt og peber, smag til og varm æbletern og kødbollerne i saucen.

Salat med æbler

  • Vend alle ingredienserne godt sammen og server salaten til boller i karry med ris.

Tilbehør

  • Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten.

Hvis retten skal have en ekstra dimension - minde om ristaffel, så kan du servere boller i karry med rosiner, kokosmel, peanuts og mangochutney.

Har du overskud af kødboller og karrysauce - så er det oplagt at fryse ned til en dag, der er brug for at det skal gå stærkt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10013 kJ / 2393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 20,5 % 5 g
Kulhydrat: 62,3 % 15,2 g
Fedt: 17,2 % 1,9 g
Relateret video Sådan koger du ris

https://www.arla.dk/opskrifter/boller-i-karry/