Boller i karry
45 min
Fryseegnet
•
Boller i karry er god klassisk mad, og en af danskernes allermest elskede retter. Denne opskrift er både nem at lave og smager rigtig dejligt med en skøn salat med æbler ved siden af. Boller i karry er meget mere end blot hakket kød, ris og karrysovs - det er samspil af farver, konsistenser og smag. Har du ekstra tid en dag - så lav en stor portion boller i karry til fryseren.
Ingredienser
Kødboller - ca. 24 stk
300 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æg
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1 dl
Mælk
|
Karrysauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
3 tsk
Karry
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
2 tsk
Hønsebouillon-pulver
|
|
2 dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æble i tern
|
Salat med æbler
2
Røde æbler i tynde skiver
|
|
---|---|
200 g
Fintsnittet romainesalat
|
|
100 g
Slikærter i lange tynde strimler
|
|
1
Løg i tynde skiver
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Kødboller
Karrysauce
Salat med æbler
Tilbehør
Hvis retten skal have en ekstra dimension - minde om ristaffel, så kan du servere boller i karry med rosiner, kokosmel, peanuts og mangochutney.
Har du overskud af kødboller og karrysauce - så er det oplagt at fryse ned til en dag, der er brug for at det skal gå stærkt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10013 kJ / 2393 kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 20,5 % | 5 g |
Kulhydrat: | 62,3 % | 15,2 g |
Fedt: | 17,2 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan koger du ris