Blomkålssuppe
30 min
•
Vores opskrift på cremet blomkålssuppe er nem at lave og går ikke på kompromis med smagen. Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig ret, der går godt til både efterår og vinter. Server den cremede blomkålssuppe med fløde som forret eller hovedret - og meget gerne med et godt stykke brød til.
Ingredienser
Blomkålssuppe
1
Renset blomkål i små buketter (ca. 800 g)
|
|
---|---|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pynt
Bredbladet persille
|
|
---|---|
Olivenolie
|
|
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
Groft landbrød
|
---|
Sådan gør du
Blomkålssuppe
Blomkålsuppe smager godt med fyld af fx varmrøget laks, rejer eller stegte svampe og eller ristede mandler.
Du kan udskifte alt - eller noget af blomkålen med romanesco og/eller broccoli.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6026 kJ / 1440 kcal
Næringsindhold pr. 100g
298 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 12 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 42,2 % | 7,4 g |
Fedt: | 45,8 % | 3,7 g |