Blomkålssuppe

30 min
Blomkålssuppe

Vores opskrift på cremet blomkålssuppe er nem at lave og går ikke på kompromis med smagen. Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig ret, der går godt til både efterår og vinter. Server den cremede blomkålssuppe med fløde som forret eller hovedret - og meget gerne med et godt stykke brød til.

Ingredienser

Blomkålssuppe

1 Renset blomkål i små buketter (ca. 800 g)
8 dl Grøntsagsbouillon
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk Groft salt

Pynt

Bredbladet persille
Olivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Groft landbrød

Sådan gør du

Blomkålssuppe

  • Kom blomkål og bouillon i en gryde og bring blandingen i kog.
  • Kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til blomkålen er godt mør.
  • Blend suppen glat og tilsæt fløde og salt. Smag til.
  • Bring atter suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med persille, olie, salt og peber.
  • Server straks med brød til.

Blomkålsuppe smager godt med fyld af fx varmrøget laks, rejer eller stegte svampe og eller ristede mandler.

Du kan udskifte alt - eller noget af blomkålen med romanesco og/eller broccoli.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6026 kJ / 1440 kcal

Næringsindhold pr. 100g

298 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12 % 2,1 g
Kulhydrat: 42,2 % 7,4 g
Fedt: 45,8 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalssuppe/