Blomkålssalat
15 min
•
Helt enkelt og nem knasende sprød blomkålssalat, der kan laves og nydes året rundt. Vores opskrift på blomkålssalat består af tomat, æble og salatost - og er vendt med en dejlig sød-syrlig sennepsdressing. Du kan selvfølgelig variere med anden frugt og grønt Brug endelig blomkålens blade, hvis der er nogle. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten - de giver både smag, struktur og farve.
Ingredienser
Dressing
2 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Honning
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 tsk
Vand
|
1
Syrligt æble (ca. 125 g)
|
|
---|---|
100 g
Salatost i tern
|
|
250 g
Blomkål i meget tynde skiver
|
|
150 g
Røde og gule cherrytomater i halve
|
Pynt
1 dl
Strimlet basilikumblade
|
|
---|---|
1 dl
Strimlede blomkålsblade (kan undlades)
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Dressing
Blomkålssalat
Blomkålsblade kan også spises, så brug endelig blomkålens blade, hvis den har nogle. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2787 kJ / 666 kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 14,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 17,5 % | 3,9 g |
Fedt: | 68,2 % | 7 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.