Blomkålsgratin
1 time 5 min
•
Her er opskriften på en lækker blomkålsgratin. Det er en klassisk gratin med blomkål og røget skinke - oplagt til både aftensmad og frokost. Både børn og voksne sætter pris på gammeldags blomkålsgratin, og den er faktisk nem at lave. Server gratinen med rugbrød og en god salat. Mens gratinen er i ovnen, er der tid til at lave yndlingssalaten - og tage opvasken.
Ingredienser
300 g
Blomkål i små buketter
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
90 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
20 g
Smør
|
|
4
Æggeblommer
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
150 g
Kogt, røget skinke, i små tern
|
|
4
Æggehvider
|
|
1½ spsk
Rasp
|
Pynt
Purløg
|
---|
Sådan gør du
Blomkål kan erstattes af porrer i tynde ringe eller broccolibuketter. Til forskel fra blomkål skal broccoli kun koges ca. 1½-2 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5096 kJ / 1218 kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 24,9 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 32 % | 6,2 g |
Fedt: | 43,1 % | 3,8 g |