Berlinere
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Berliner pfannkuchen, Berliner Ballen eller bare Berliner, kært barn har mange navne. Nogle spiser deres Berliner til jul, andre hele året rundt. Men en dejlig tysk spise, det er det. Her får du opskriften på en klassisk Berliner med hindbærmarmelade, men du kan også fylde dine Berlinere med sveske- eller abrikoskompot. Prøv dig frem og find din egen favorit.
Ingredienser
Berlinerdej
3 dl
Mælk
|
|
---|---|
100 g
Sukker
|
|
100 g
Smør
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
1 spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
25 g
Gær
|
|
2
Æg
|
|
650 g
Hvedemel
|
25 g
Hvedemel til udrulning
|
|
---|---|
1 liter
Fritureolie eller rapsolie
|
150 g
Hindbærmarmelade
|
---|
Sådan gør du
Berlinerdej
Du kan variere dine berlinere med fx sveske- eller abrikosmos - eller måske saltkaramel. Du kan også tilsætte lidt citronskal til sukkerdrysset.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20636 kJ / 4932 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1319 kJ / 315 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 56 % | 43,4 g |
Fedt: | 37 % | 13,2 g |