Beef Wellington
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Beef Wellington er en klassisk gæsteret, og særligt denne opskrift, som kan forberedes i forvejen. Beef Wellington er en velsmagende kombination af oksemørbrad, serrano skinke, svampe og sprød butterdej. Dejlig smag, forskellige konsistenser og en herlig sprød overflade. Forkæl din nærmeste med denne opskrift og servér evt. med en skøn stuvning med æbler, svampe og blåbær til.
Ingredienser
Beef Wellington
1
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
10 g
Smør
|
1 tsk
Groft salt
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
½
Sammenpisket æg
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Champignoner i mindre stykker
|
|
1
Grofthakket skalotteløg
|
6 skiver
Serrano skinke
|
---|
1 plade
Butterdej (ca. 24x40 cm)
|
|
---|---|
Sammenpisket æg
|
Svampe-æblestuvning
4
Røde æbler (ca. 450 g)
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
4
Grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
|
|
400 g
Rensede svampe, fx portobello, Karl Johan eller børgehatte i mundrette stykker
|
|
4 dl
Piskefløde
|
|
1 spsk
Koncentreret oksefond
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
125 g
Skyllede blåbær
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Tilbehør
1½ kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Beef Wellington
Svampe-æblestuvning
Servering af Beef Wellington
Du kan gøre Beef Wellington klar dagen før. Gør stegen helt klar - og sæt den direkte fra køleskab i den varme ovn. Beregn 5-10 minutters længere stegetid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17329 kJ / 4142 kcal
Næringsindhold pr. 100g
473 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 8,2 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 37,2 % | 10,3 g |
Fedt: | 54,6 % | 7 g |