Bechamelsauce
15 min
•
Bechamelsauce er en klassisk opbagt hvid mælkesauce, der typisk indgår i lasagne og mousaka. Den er også en fin grundsauce til fx mornaysauce, persillesauce og sennepssauce. Det er enkelt og nemt at tilberede sin egen bechamelsauce - og giver masser af muligheder for variation.
Ingredienser
Bechamelsauce
50 g
Smør
|
|
---|---|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Mælk
|
|
1 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Bechamelsauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2852 kJ / 682 kcal
Næringsindhold pr. 100g
483 kJ / 115 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 12,5 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 30,1 % | 8,6 g |
Fedt: | 57,4 % | 7,5 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.