Bananmuffins med chokolade

45 min
Fryseegnet
Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade - et stort hit når bagning skal være let og enkelt. Banan og chokolade er et fantastisk makkerpar - og bananmuffins bliver endnu bedre, når du bruger bananer, som er meget modne. Server de hjemmelavede bananmuffins som eftermiddagskage eller tag dem med på tur - de vil sætte smil på læben hos både store og små!

Ingredienser

Bananmuffins

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
2 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
1 tsk Vaniljesukker
125 g Smeltet smør
2 Modne bananer
100 g Mørk chokolade
12 Muffinsforme

Sådan gør du

Bananmuffins

  • Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det sammen i en stor skål. Lav en fordybning i midten af melblandingen.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Hæld æggemassen ned i fordybningen sammen med moste bananer og smeltet smør.
  • Rør dejen let sammen med en dejskraber og vend chokoladestykkerne i - hold ca. ½ dl chokoladestykker tilbag e. Rør ikke for længe, dejen må gerne være klumpet.
  • Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og fordel de resterende chokoladestykker ovenpå. Bag bananmuffins med chokolade midt i ovnen i 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Pynt dine muffins med glasur: Rør 100 g flormelis med 1½ spsk kakao og lidt kogende vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne, når de er afkølede.

Tilsæt 2 tsk kanel eller kardemomme til dejen sammen med melet, hvis du har lyst til en ny variation af bananmuffins. Du kan fordele dejen i 24 mini muffinsforme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13119 kJ / 3136 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1391 kJ / 333 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5 % 4,1 g
Kulhydrat: 54,1 % 44,3 g
Fedt: 40,9 % 15,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bananmuffins-med-chokolade/